Сагата с новия договор на звездата на Барселона Лионел Меси е на път да приключи. Испанският журналист Мигел Рико, който е близък до "каталунците", съобщава, че аржентинецът е приел условията по новия му контракт, който му е бил представен от новия президент Жоан Лапорта. 

Въпреки че има малки подробности, които трябва да бъдат финализирани, както икономическите условия по контракта, така и идеите за новия спортен проект, са били приети от Меси. Очакванията са нападателят да преподпише за нови две години.

Настоящият договор на аржентинеца изтича на 30 юни и все още може да напусне като свободен агент в края на месеца. Не е тайна, че силен интерес към него имаше от страна на Манчестър Сити, където още миналото лято можеше да се събере с бившия си наставник Хосеп Гуардиола, както и от Пари Сен Жермен. На „Парк де Пренс“ той можеше да заиграе отново с Неймар.

С идването на Лапорта обаче желанието на Меси още от миналото лято да напусне любимия си клуб, когато подаде и официална молба за това, е намаляло и сега е готов да остане на „Камп Ноу“.

Много от информациите сочат, че след изтичането на новия му контракт, аржентинецът ще заиграе в американската МЛС за местния Интер Маями, който е управляван от Дейвид Бекъм, а след края на кариерата си Меси ще се завърне на ръководен пост в Барселона.   

33-годишният Меси има 778 участия за клуба и 672 гола. Той е спечелил 4 титли от Шампионската лиги, 10 титли в Ла Лига, 7 пъти Купата на Краля, 7 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа, 3 пъти Световното клубно първенство, както и има шест „Златни топки“.