Реал Мадрид се приближи на 90 минути от шампионската титла в Примера дивисион, след като спечели с 4:1 гостуването на Селта Виго на „Балаидос“ в отложения мач от 21-ия кръг на Примера дивисион.

Основна тема след мача бяха съдийските решения на арбитъра Мартинес Мунуера.

Съдийският анализатор на вестник „Marca” Андухар Оливер е категоричен, че Мунуера е сбъркал, когато е изгонил Яго Аспас, тъй като е трябвало да свири дузпа за Селта.

Футболистите на Селта имаха претенции в 38-та минута за игра с ръка на Рафаел Варан на границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията Хуан Мартинес Мунуера прецени, че няма основание да свири нарушение в полза на галисийци.

„Ръката на Варан е разперена и встрани от тялото му. Съдията сбърка, като не свири нарушение в полза на Селта Виго. Мунуера трябваше да свири само пряк свободен удар, защото играта с ръка на Варан е извън наказателното поле“, коментира Оливер.

Селта Виго остана с човек по-малко на терена, след като Яго Аспас бе изгонен за втори жълт картон в 62-та минута. Съдията Мартинес Мунуера изгони Аспас за симулация в наказателното поле на Реал Мадрид. Нападателят на Селта падна след съприкосновение със Серхио Рамос. Повторенията показаха, че капитанът на Реал Мадрид извършва нарушение.

„Категорична дузпа. Рамос извърши нарушение срещу Аспас и съдията трябваше да свири наказателен удар за Селта. Още повече е невъзможно да покаже втори жълт картон за симулация на Аспас. Съдийското решение е недопустимо и по този начин нарушава играта в два аспекта“, каза още Оливер.