Бившият футболист и настоящ треньор на Б-отбора на Барселона Рафаел Маркес ще наследи Шави на треньорския пост, твърди днес каталунският вестник Sport.

Според този източник изборът е паднал върху мексиканеца, защото президентът Жоан Лапорта вярва, че той може най-добре да продължи започнатото от Шави, но също така да практикува стила на игра на "каталунците" като бивш член на отбора на Барса, с който спечели поредица от трофеи преди почти две десетилетия. Лапорта и Деко са доволни от работата му в Б-отбора и вярват, че той може да продължи в същия стил и в "първия" отбор.

Вестникът също така съобщава, че през тези седмици, след като Шави обяви, че напуска треньорския пост, няколко предложения са били на масата. Тиаго Мота и Мичъл веднага отпаднаха като опции, Антонио Конте беше интересен вариант, но той също не е разглеждан поради стила на игра, който практикува.

Юрген Клоп беше голямото желание на Лапорта, но германският специалист не се отказва от идеята да си вземе почивка от футбола, а също така се твърди, че не е доволен от финансовото състояние в Барселона. Ханзи Флик все още не е потърсен. Барса планира да реши официално въпроса за новия треньор много скоро.