В Испания пуснаха нов аудиозапис от кореспонденция между съдиите по време на мач в Ла Лига. От Jijantes разпространиха файл с комуникацията между главния арбитър и този на ВАР от едно от спорните положения в първото дерби между Барселона и Реал Мадрид за сезона. Става дума за шампионатния мач в каталунската столица на 28 октомври, спечелен от „Лос бланкос“ с 2:1.

През първото полувреме тогава, при 1:0 в полза на домакините, се стигна до дискусионна ситуация в наказателното поле на Реал. При центриране от корнер се видя как Орелиан Чуамени от състава на гостите си слага едната ръка върху тялото на Роналд Араухо, който не успява да засече топката. Шампионите поискаха дузпа, но главният арбитър Хесус Хил Мансано не отсъди такава.

В случая е последвало преразглеждане от ВАР, където първи рефер е бил Куадра Фернандес. От стаичката обаче също са преценили, че няма за какво да се намесват и съответно не подадоха сигнал към съдията на терена.

„Той (б.р. - Чуамени) поставя ръката си върху него, разбира се, но никога, никога, това не е дузпа”, обръща се Каудра Фернандес към Хил Мансано. Един от асистентите на ВАР пък допълва: „Виждам, че той го хваща, но на границата (б.р. - на позволеното)”.

От Барселона са гневни, защото през второто полувреме тогава Джуд Белингам вкара два гола и донесе успеха на Реал Мадрид, заради което въпросната ситуация се оказа от огромно значение.