Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е сред приоритетите на старши треньора на Барселона Ернесто Валверде, но не през настощия трансферен прозорец, пише Mundo Deportivo.

Гризман: Тази година ще играя за Атлетико, след това ще видим

Съвсем разбираемо наставникът на каталунския гранд би искал играчи, които да може да използва на терена, а към момента самото преминаване на Гризман на “Камп Ноу” е трудно осъществимо. Това е така, защото “дюшекчиите” имат наложена забрана за входящи трансфери от ФИФА до януари 2018 година и едва ли биха искали да се разделят със звездата си без възможна алтернатива.

Ръководството на Атлетико дори постави на Гризман освобождаща клауза от 200 милиона евро само за това лято, за да спре набезите на останалите клубове, желаещи подписа му. Догодина обаче французинът ще струва “само” 100 милиона и пътят му към Барселона ще бъде отворен.

Барселона няма да взима Гризман за заместник на Неймар

Според Mundo Deportivo Валверде няма намерение да се бори за подписа нито на Паоло Дибала от Ювентус, нито за този на Килиан Мбапе от Монако.

Основните цели на наставника на “блаугранс” за настоящия трансферен прозорец са Усман Дембеле от Борусия Дортмунд и Филипе Коутиньо от Ливърпул. Първият е фаворит за позицията на преминалия в ПСЖ за рекорните 222 милиона евро Неймар.

Дортмунд за Дембеле: 100 милиона не стигат

По-рано днес обаче изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обяви, че който иска Демеле, ще трябва да извади поне 100 милиона евро.