Отборът на Барселона вече се оглежда за евентуален заместник на старши треньора Роналд Куман. Според „Marca“ има голяма вероятност нидерландецът да бъде освободен от поста си, след като не успя да изведе отбора до титлата в Ла Лига. Днес следобед се е провела и ключовата среща за бъдешето на Куман начело на Барса, пише още изданието. На нея са присъствали част от директорите на тима начело с Жоан Лапорта, които ще осведомят нидерландеца за крайното решение дали той ще продължи да води "каталунците" и догодина или ще бъде освободен.

По тази причина от клуба вече набелязват негови заместници и „Marca“ допълва, че един от възможните кандидати е мениджърът на Арсенал Микел Артета. Другият вариант е клубната легенда Шави, който обаче наскоро поднови договора си с катарския Ал-Сад и е малко вероятно да поеме Барса.

На „Камп Ноу“ вярват, че Артета има ДНК-то на клуба, след като е бил в академията на клуба между 15 и 18-годишна възраст. Освен това Барселона взема предвид факта, че испанецът е работил с Хосеп Гуардиола няколко години в Манчестър Сити.

Изданието пише обаче, че Артета предпочита да остане в Арсенал. Вероятността той да продължи да работи в клуба се оценява на 90%. Испанецът ще се радва да получи покана от Барселона, но за в бъдеще, тъй като сега иска да продължи работата си в тима на „артилеристите“.

Под ръководството на Артета Арсенал завърши 8-ми в класирането на Висшата лига през изминалия сезон, като по този начин не успя да стигне до европейските клубни турнири за първи път от 1995 година насам.