Пандемията от коронавирус удря и по финансите дори и най-богатите футболни клубове. Затова и от испанския шампион Барселона решиха да намалят заплатите на своите футболисти. Оказва се обаче, че не всички футболисти на „каталунците“ са съгласни с предложението на ръководството да си намалят заплатите заради кризата. Клубът е в затруднено положение и се опитва да съкрати част от разходите си, като иска да намали възнагражденията на играчите със 70%, докато трае карантината в Испания.

Една част от футболистите са склонни да им бъдат намалени възнагражденията, но други не разбират защо президентът Джосеп Мария Бартомеу се обръща към тях, а в същото време клубът хвърля много пари за трансфери, които не усилват състава. Има и трета група, която още се колебае.

Асоциацията на футболистите в Испания ще има среща с Ла Лига, за да стигнат до обща позиция. Каталунският вестник „Sport“ твърди, че ако сезонът не бъде подновен до 30 юни, играчите ще приемат заплатите им да бъдат намалени с 10%.

Ако се стигне до възобновяване на първенството по-рано, футболистите ще се съгласят да играят на всеки 48-72 часа, което пък ще им донесе между 15% и 20% повече пари, отколкото са вписани в контрактите им.