В Барселона са били наясно с проблемите на Усман Дембеле и неговата недисциплинираност. Това обяви бившият съветник по трансферите в каталунския клуб Урбано Кайро.

Той работеше с предишния технически секретар в Барселона Роберт Фернандес.

„Знаехме, че Дембеле има проблеми с дисциплината. Всъщност той имаше такива проблеми още в Рен. В крайна сметка трябва да се поемат рискове, тъй като той е много млад и има време да се промени“, коментира Кайро.

Урбано намекна, че Мбапе също е можел да премине в Барселона, но малки детайли са попречили на осъществяването на подобна сделка.

„Ние бяхме принудени да се съобразим от цената на пазара на Мбапе. Бяхме длъжни да спазим правилата за „Финансов Феърплей“. По това време Барселона се намираше и в по-деликатно финансово положение“, добави той.

Урбано Кайро също така заяви, че Барселона следи Артури Мело от много години: „Ние го познавахме отлично, тъй като следим неговото развитие от 16-годишен. Първият турнир, на който го наблюдавахме бе за национални отбори до 17 години и той бе част от тима на Бразилия. Всяко година освен скаутите на място, сме пътували по пет пъти до Южна Америка, за да наблюдаваме изявите му в различни турнири за подрастващи. Когато го видяхме, се убедихме, че той е играч от типа на Шави.“

Барса с ултиматум към Дембеле

Валверде се застъпил за Дембеле и не го глобил

Дембеле измислил стомашния вирус, издънил се с видеоигри​

Валверде защити Дембеле: И аз съм закъснявал!

Ривалдо: Ситуацията с Дембеле е притеснителна