В отбора на Барселона са определи като крайна дата 15 август, за да подредят финансовите си проблеми и да осигурят новия договор на голямата си звезда Лионел Меси в Ла Лига, пише „Mirror“. Това е датата, когато „каталунците“ започват новата си кампания в Ла Лига, когато се изправят срещу Реал Сосиедад.

Барса отчаяно иска да намали разходите си преди новата кампания, за да се съобрази с ограниченията в Ла Лига. Понастоящем те не могат да регистрират новия договор на Меси, нито да картотекират новите си попълнения Серхио Агуеро, Мемфис Депей, Ерик Гарсия и Емерсон Роял. Ако от Барса не успеят да се справят с финансовите си проблеми до края на трансферния прозорец, то всичките споменати играчи няма да могат да играят поне до месец януари, когато отворя зимният трансферен прозорец.

От клуба вече започнаха с чистката, като се разделиха с Жуниър Фирпо. Очаква се да го последват Миралем Пянич, Самуел Умтити, Филипе Коутиньо, както и Антоан Гризман около когото се въртят всевъзможни информации за бъдещето му.