Микел Артета няма намерение да напуска Арсенал след края на сезона, съобщи Sky Sports. По-рано в неделя се появиха информации, че наставникът на „топчиите“ възнамерява да си тръгне през лятото, тъй като ще застане начело на Барселона. Настоящият договор на Артета с Арсенал е до лятото на 2025-а година.

Испанското издание Diario AS съобщи, че 41-годишния специалист е информирал ръководството на лондончани, че е готов да напусне „Емиратс“ след приключването на настоящата кампания, на фона на продължаващите слухове за него и Барселона.

В събота, след загубата с 3:5 у дома от Виляреал, треньорът на каталунците Шави Ернандес обяви, че ще се оттегли от поста си след края на сезона. По този начин шампионите остават на 11 точки от лидера в Ла Лига Жирона.

Артета замени Унай Емери в Арсенал, като това е първа подобна работа за испанеца. Преди да поеме поста, Артета беше в щаба на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Като мениджър до момента той е спечелил 124 от своите 210 мача начело на Арсенал, с който спечели ФА Къп и на два пъти Къмюнити Шийлд.