Футболистът на Барселона Усман Дембеле ще отсъства от терените в следващите шест месеца, това обявиха официално от “Камп Ноу”. 22-годишният нападател на претърпя успешна операция на бедреното сухожилие на десния крак днес във Финландия. Това означава, че той ще пропусне остатъка от сезона, както и шампионата Евро 2020.

Дембеле се възстановяваше от друга контузия на коляното, когато на тренировкита миналата седмица получи нова. Резултатите от изследването са показали, че е претърпял пълно разкъсване на сухожилието в проксималната част на тазобедрената става на десния крак.

Преди два сезона Дембеле имаше сходна контузия, но в другия крак. Тогава установеното време за възстановяване беше четири месеца. Тази тежка контузия дава възможност на "каталунците" да привлекат нов нападател, въпреки че трансферният прозорец вече е затворен.

От "Камп Ноу" имат 20 дни да пуснат запитване до Ла Лига. Ако получат положителен отговор, ще имат 15 дни да подпишат с нов футболист, който трябва да е от Испания или свободен агент.

Французинът премина в "Камп Ноу" от Борусия Дортмунд през лятото на 2017 година, но поредица от контузии ограничиха 22-годишния младеж до само 74 участия във всички състезания за клуба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪#CourageDembélé‬ @o.dembele7 undergoes successful hamstring surgery. He will be out for 6 months.

Публикация, споделена от FC Barcelona (@fcbarcelona) на