С лошите новини никога не идва само една. Ден след поражението на Барселона от Атлетико Мадрид на полуфинала за Суперкупата на Испания, стана ясно, че Луис Суарес е с травма, която ще наложи операция. Испанското издание Sport пък съобщава, че нападателят на „блаугранас” ще бъде посетен от доктор Рамон Кугат, след като проблемите на уругваеца в дясното коляно са се възобновили сериозно.

Луис Суарес изпитваше дискомфорт в тази зона в продължение на седмици, поради което и нивото му на игра спадна. Известният лекар ще изследва в събота коляното на играча, а според медията по всичко личи, че той ще трябва да премине през операционната зала, за да се опита да реши тези проблеми, които му пречат да се представя на нужното ниво с екипа на „лос кулес”. Ако първоначалните прогнози бъдат потвърдени, то е ясно,ч е Суарес ще бъде аут за игра от дълъг период от време, така че Ернесто Валверде ще трябва изцяло да преструктурира нападателния си фронт.

Целта през Суарес е да бъде възстановен за решаващата част от тазгодишната кампания.

Източници от Барселона са потвърдили, че играчът има тези проблеми от седмици, но е изявил желанието си да играе срещу Атлетико Мадрид. Суарес вече премина през интервенция на коляното в края на миналия сезон. Той бе контузен срещу Ливърпул и опериран на 10-и май в Барселона, като тя беше отново на дясното коляно, което отново му прави проблеми.