Барселона е насочил своите усилия към привличането на уругвайския нападател Максимилиано Гомес от Селта Виго, информира „Mundo Deportivo“. Шансовете на 22-годишния футболист да акостира на „Камп Ноу“ са нараснали значително през последните дни. Ръководството на каталунския клуб вече е стартирало преговори с галисийци за трансфера на голаджията.

Приоритетна трансферна цел на Барселона е намирането на нов централен нападател, който да се конкурира с Луис Суарес.

Според информацията, Барселона предпочита да привлече Макси Гомес и на този етап преговорите с Айнтрахт Франкфурт за Лука Йович са замразени.

Гомес е успял да впечатли каталунците със своите изяви със Селта в Ла Лига през последните два сезона.

Нападателят се отличи с впечатляваща първа година в Селта, в която отбеляза 18 гола. През настоящия сезон той добави 9 попадения и има 5 асистенции.

Гомес няма да има нужда от допълнително време, за да се адаптира към обстановката в Барселона и в Примера дивисион. В допълнение, уругвайският нападател поддържа много добри отношения със своя сънародник Луис Суарес.

Със сигурност в Барселона Гомес ще трябва да свикне към различния стил на игра, който той до този момент практикува.

Уругваецът ще струва 50 милиона евро на каталунците. Такава е сумата, която е записана в неговата освобождаваща клауза в договора му със Селта.

От Барселона вече са влезли в контакт с агента на уругвайския футболист и са в напреднали преговори, за да уточнят неговите финансови условия.