Нападателят на Барселона Усман Дембеле не игра нито минута срещу Интер при успеха с 2:0 на "Камп Ноу". Той дори не излезе да загрява. Ернесто Валверде заложи на бразилеца Рафиня Алкантара като заместник на контузения Лионел Меси (аут за 3 седмици поради счупване на дясната си ръка), което в крайна сметка се оказа правилно решение.

Като цяло ролята на Дембеле в отбора изглежда поставена под сериозна въпросителна. Яростната конкуренция в предни позиции в тима оставя младия французин на резервната скамейка. Голът му срещу Севиля в двубоя за Суперкупата сякаш остави на "стендбай" играча, но неговата дисциплината извън терена прави така че Валверде да му няма голямо доверие.

След трансфера си от Борусия Дортмунд (115 млн. евро) през 2017 г., адаптацията на Дембеле към клуба така и не изглежда завършена. 

Младостта и неопитността може би са извинение, за да има клубът доверие към играча. Но бавните му действия при смяната на Меси срещу Севиля (аржентинецът излезе в 14-та минута, а Дембеле влезе в игра в 24-ата) разгневиха съблекалнята. Ракитич реагира остро на забавянето на съотборника си, а Валверде акцентира на този момент на пресконференцията преди двубоя с Интер.

Според "Mundo Deportivo" в съблекалнята също е имало коментари за французина, а спортно-техническият щаб е казал "Стоп" и е решил да остави "петлето" без минути в двубоя с италианците като назидание.