Усман Дембеле заяви, че е амбициран да се превърне в решаващ играч за Барселона.

„След поражението в Рим от Рома всички бяхме много разочаровани. Преди това изиграхме страхотни мачове, но допуснахме непростими грешки в Рим, които ни струваха много скъпо“, коментира Дембеле.

„През януари имахме много мачове за Купата на Испания и от първенството. Има много умора у нас, а сега предстоят и двубоите от Шампионска лига и трябва да се справим“, добави френският футболист.

„Чувствам се по-добре. Успях да играя 15 минути срещу Атлетик Билбао. Малко по-малко се връщам към моето ниво. Контузията я получих в момент, когато се чувствах много добре. Беше страхотен момент и направих някои много добри мачове, но това е футболът“, продължи той.

„Всичко е наред. В началото сезонът започна много добре. След това имах период през ноември, в който бях на пейката, но това е нормално, защото през един сезон винаги има трудни времена. Аз имам вяра в себе си и ще се опитам да продължа да правя това, което знам най-добре. Искам да бъда решаващ футболист за отбора. Важно е да вкарвам голове в ключовите моменти. Аз съм нападател и трябва да бъда решаваща фигура. Ние сме фокусирани върху целите си. Искаме да спечелим и трите отличия. Голът срещу Атлетико Мадрид в последния момент беше много важен. Когато Лео ми подаде топката, видях, че Облак е много близо до мен и не се замислих, стрелях и успях да вкарам.“

„Лион е отбор с много добри играчи. Много е трудно да се спечели на техния стадион. Показаха го този сезон срещу Манчестър Сити и ПСЖ. Ще трябва да бъдем много внимателни и да не мислим, че ще бъде лесно. Със Саму Умтити понякога говорим за Олимпик. Той ми каза, че ще трябва да бъдем много внимателно, защото те са страхотен екип. Фекир е най-добрият им играч, но имат и други страхотни футболисти, които имат много качества. Ние ще трябва да бъдем много внимателни с всички. Менди и Муса Дембеле могат да бъдат опасни навсякъде.“

„Да играя с Меси е невероятно. Той прави футбола по-лесен. Аз му давам топката и той прави феноменални неща, когато е на тревата е по-лесно за нападателите, защото съперниците са най-вече фокусирани върху него“, каза още Усман Дембеле.