Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери заяви, че предложението да поеме отбора е било твърде добро, за да го откаже.

Испанецът, който е бивш мениджър на Арсенал, изненадващо напусна поста на старши треньор на Виляреал, за да оглави бирмингамския клуб. Той ще започне работа от 1 ноември, когато се очаква да получи и работната си виза.

Емери прекара две години във Виляреал, като в първата спечели Лига Европа с "жълтата подводница", а във втората достигна до полуфиналите на Шампионската лига. Според него обаче възможността да наследи Стивън Джерард на "Вила Парк" не е за изпускане

"Оставям част от сърцето си тук, но професията ме тегли", каза наставникът при последната си пресконференция на испанска земя.

"Трябваше да приема това предложение, защото е различен проект и голямо спортно предизвикателство. Това е лично и професионално решение. На 24 години напуснах дома и се отдадох на професионалния футбол с всичките му последствия", обясни Емери.

Той поема отбор, който се намира на 15-о място във Висшата лига, но настроението на "Вила Парк" трябва да е приповдигнато, след като през уикенда тимът спечели с 4:0 срещу Брентфорд под ръководството на временния наставник Аарън Данкс. Данкс ще води тима и при гостуването на Нюкасъл в събота.

През миналата година точно Нюкасъл искаше да привлече Емери, но тогава испанецът предпочете да остане във Виляреал.

В кариерата си новият мениджър на Астън Вила е печелил титлата във Франция с Пари Сен Жермен, както и три пъти Лига Европа със Севиля.