Френският футболист Самюел Умтити заяви, че не е в Барселона за пари, а за да спечели титли. Той също така заяви, че неговият пример е Андрес Иниеста и иска да стане като него.

„Много съм щастлив и горд, че поднових своя договор с Барселона. Малко съм и нервен, защото това е една мечта, която успях да превърна в реалност. Не мога да напусна Барселона, защото това е моят дом. Аз се чувствам тук като у дома си и не мога да напусна. Моят приоритет от самото начало е да остана част от Барселона, защото играя в най-добрия отбор в света. Аз сбъднах моята мечта с възможността да играя с най-добрите футболисти в света. Радвам се, че успях да се адаптирам към начина на живот в града и към отбора“, коментира Умтити.

Френският футболист поднови своя договор с клуба до лятото на 2023 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него възлиза на 500 милиона евро.

Барселона привлече защитника от Олимпик Лион преди две години.

„Изключително много съм развълнуван. Когато разбрах за моя трансфер в Барселона, още живеех в моя малък свят в Лион и не осъзнавах, че ще играя с най-добрите в света. Сега, когато съм изживял тези изключително моменти с моите съотборници и фенове, съм много развълнуван и много щастлив“, добави той.

„Парите не са важни за мен. Аз не се интересувам от тях. Аз съм тук, за да печеля титли. Искам да направя така, както стори Иниеста. Той спечели всичко, той е пример за мен и искам да направя същото“, продължи французинът.

„Имаме много силен отбор. Сигурен съм, че през следващия сезон ще се борим за всички титли.“

Той не скри и приоритетите си: „Трябва да станем шампиони и също така да направим всичко нужно, за да спечелим трофея в Шампионската лига.“

„Откакто пристигнах в Барселона, Пике е един от играчите, с които се разбирам от първия ден. Той ми помогна за моето развитие още от първия ми ден в Барселона. Друг футболист, който ми помогна изключително много е Лионел Меси. От първия ден, в който подписах с Барселона не съм се замислял да напусна клуба. Всички знаят, че това е любимият ми отбор от дете. Сега трябва да продължавам да се подобрявам“, каза още Самюел Умтити.