Защитникът на Барселона Самюел Умтити продължава с бавното си възстановяване от контузията в лявото коляно, която го извади от игра от края на септември. Френският футболист живее с нетърпение от своята рехабилитация, осъзнавайки, че крачка назад или рецидив може да означава неизбежното му преминаване през операционната зала, за да претърпи артроскопия.

Засега рехабилитацията на футболист преминава с много голяма предпазливост. След три седмици във фитнес залата, през миналата той започна да прави леки полеви тренировки, за да тества лявото си коляно. Към момента резултатите от тези занимания са положителни, които отварят широко вратата към преминаване в следващата фаза на възстановяване. Той се очаква да започне да тренира на пълни обороти в близките дни.

В най-добрия случай френският футболист ще може да се завърне в игра в дербито срещу Атлетико Мадрид, което е на 24 ноември на „Уанда Метрополитано“.

Възстановяването на Умтити протича много по-бавно от очакваното. Консерватиното лечение за регенериране на хрущяла на лявото коляно се основава на наситени с плазма тромбоцити и стволови клетки. То започва да дава първите положителни резултати, което може да позволи на Умтити да се завърне в игра в края на следващия месец. При всички положения французинът продължава да бъде заплашван от евентуална артроскопия.