Наставникът на Барселона Роналд Куман получи доста неприятни новини, свързани с младия талант Ансу Фати. 18-годишният испански национал може да пропусне остатъка от сезона, тъй като възстановяването му от контузия на менискуса не върви добре, съобщава „Marca“, позовавайки се на „Catalunya Radio“.

Според информацията, на крилото може да му се наложи да претърпи нова операция, като в следващите дни ще му бъдат направени нови изследвания, след което ще бъде взето решение. Според „Mundo Deportivo“ Фати ще бъде подложен на тестове в следващите 15 дни.

Първоначално тийнейджърът се контузи на 9 ноември срещу Бетис, но „каталунците“ планираха да могат да разчитат на него още на 10 март срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Тъй като лечението на менискуса му не върви по план завръщането на Фати в игра се отлага и не е ясно кога точно ще се случи.

Междувременно стана ясно, че друг футболист на отбора - бразилецът Филипе Коутиньо, също не е близо до завръщане в игра. Той е претърпял нова операция, този път заради киста в коляното, което контузи срещу Ейбар и не е ясно колко още бъде извън строя.