Изключително неприятни новини долетяха от тренировъчната база на Барселона. Феновете на клуба едва ли ще се радват да разберат, че по време на днешното занимание вторият вратар Яспер Силесен е получил сериозна контузия.

29-годишният холандец е получил мускулно разкъсване в десния прасец. По първоначални очаквания от клуба обявиха, че Силесен ще бъде извън сметките им за следващите 6 седмици.

Новината идва в крайно неудачен за „блаугранас момент”, защото във въпросния период от време тимът има да изиграе цели 10 мача. Те включват двата полуфинални двубоя срещу Реал Мадрид за Купата на Краля, както и 1/8-финалните срещи с Олимпик Лион от Шампионската лига. На 2 март Барса има и шампионатен сблъсък срещу Реал, като в първенството има още възлови двубои с неудобни съперници като Валенсия (2 февруари), Атлетик Билбао (10 февруари) и Севиля (24 февруари).

На този етап това оставя Барселона без алтернатива на титуляря Марк-Андре тер Стеген, което значи, че може да се стигне до привикване на юноши в първия тим. Самият Силесен не беше много далеч от това да напусне "Камп Ноу" през лятото, тъй като не е много доволен от игровите си минути. От началото на сезона той е изиграл точно 7 мача (6 в турнира за Купата на Краля и 1 в груповата фаза на Шампионската лига).