Президентските избори на Барселона няма да се състоят както бе предвидено на 24 януари. Причината е пандемията от коронавирус и броят на заразени в региона. Това е голям удар за самия отбор, защото ако референдумът не се проведе до края на този месец, каталунците няма да могат да привлекат нови попълнения, които да подсилят състава, който е на трето място в Ла Лига след Атлетико Мадрид и Реал Мадрид.

Тази неяснота около новия бос на "блаугранас" може да изнерви допълнително капитана Лионел Меси. Неговият договор е до края на сезона и аржентинецът ще бъде принуден да изчака още седмици или дори месеци, за да обсъди бъдещето си с наследника на Хосеп Мария Бартомеу, когато той бъде избран.

Тази сутрин представители на клуба са се срещнали с местните власти, на която са разбрали, че наложените мерки не позволяват провеждането на вота и няма да бъде направено изключение.

Все още няма яснота около евентуална нова дата. От Барселона са поискали да бъде допуснато гласуване по пощата, но още няма отговор.

Изборите трябваше да се проведат през март в края на мандата на Бартомеу. Оставката му стана причина за преждевременно насрочване на нови избори.