Трима играчи на Атлетико Мадрид трябва да бъдат много внимателни в следващия мач на тима си, ако искат да са на линия за голямото дерби с Барселона през уикенда, което на практика може да реши титлата в Испания. Това са Хосе Хименес, Антоан Гризман и Томас Партей. 

И тримата са на по един жълт картон от официално наказание от Ла Лига. Затова трябва да са на четири очи в предстоящия мач с Жирона от междинния кръг в Примера дивисион, ако искат да са на линия за "Камп Ноу". 

Това трио е от основно значение за наставника Диего Симеоне. Гризман е голмайсторът на "дюшекчиите" с 18 гола в 40 мача, Томас е ключова фигура в халфовата линия и е участвал в 35 двубоя във всички турнири до момента, а Хименес има 26 двубоя в отбраната на мадридчани, като със сигурност щяха да са повече, ако не беше аут за известно време и заради контузия. 

Атлетико изостава на десет точки от Барселона само девет кръга преди края на сезона в Испания и ако не вземе успеха в директния сблъсък през уикенда, може на практика да короняса каталунците с титлата.