Томас Партей, Тома Лемар и Диего Коста държат плановете за предстоящият сезон 2020/21. Бъдещето на тримата футболисти е ключово за трансферната политика на „дюшакчиите“ през лятото.

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Намерението на мадридският клуб е първият да продължи да бъде част от отбора, докато за другите двама се търсят клубове, на които да бъдат продадени.

За Атлетико може би най-важният момент е да преподпише с Томас. 26-годишният халф вече има предложение за удължаване на договора си, но все още ганаецът не е дал отговор. Контрактът на играча изтича през 2023 година. Клаузата на борбения халф е около 50 милиона евро и вече отбори от Висшата лига опипват почвата около него. Ако Томас напусне Атлетико, то клубът трябва да търси нов халф, въпреки че Диего Симеоне все повече разчита на младия Маркос Йоренте, който се превърна в герой за тима в реванша срещу Ливърпул в Шампионската лига.

Друг играч, който държи бъдещите планове на Атлетико е Тома Лемар. Французинът почти с нищо не е допринесъл за представянето на „дюшакчиите“ през този сезон. Симеоне винаги е казвал, че вярва в него. Но Лемар не успя да се наложи в тима и сега му се търси купувач, след като има договор до 2023 година. До момента интерес към него прояви Манчестър Юнайтед.

Третият футболист, който няма бъдеще в Атлетико Мадрид е Диего Коста. 31-годишният нападател има договор до юни 2021 година, но ако мадридчани искат да получат пари за него трябва да го продадат това лято. Проблемът е, че за Коста няма изявен купувач. До момента той е изиграл 19 мача, в които реализира две попадения и направи три асистенции. Цифри, които не отговарят на качествен нападател