Старши треньорът на Жирона – Мичел, говори след победата на тима си с 4:2 срещу Барселона в мача от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. За специалистът това бе мач номер 100 в Ла Лига.

С този успех скромния тим отново си върна първата позиция в първенството, като остава само с една загуба от Реал Мадрид, който е именно зад Жирона с две точки на второто място.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Ние сме много щастливи. През първото полувреме допуснахме изравняване заради тяхното надмощие, но след почивката владеехме добре топката. И те, и ние имахме положения, но ние бяхме по-точни. Темпото на играта беше много високо, беше ни трудно, но настроението ни беше много добро“, заяви Мичел, цитиран от Marca.

„Много съм щастлив, че направих своя мач номер 100 в Ла Лига с победа срещу Барселона. Очаквахме големи трудности, особено през първото полувреме, но моят отбор има душа - вярваме, че сме способни на много. Първата цел беше да се спасим от изпадане. Сега искаме да играем в Европа и ще се опитаме да направим всичко възможно“, добави още наставникът на каталунския тим.