Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че е доволен от завръщането на Усман Дембеле, но обяви, че френският футболист ще се завърне в игра постепенно.

„За този мач със Селта ще сменим концепцията в сравнение с равенството, което направихме на „Камп Ноу“ заради турнирния формат. Предстои ни съвсем различен мач. Гостуваме, а сме наясно, че съперникът играе много агресивно и ще ни пресира. Имаме респект към тях“, коментира Валверде.

„Селта е един от най-трудните съперници, който можеше да ни се падне на този етап от турнира.“

„Много е хубаво, че Дембеле вече е възстановен. Това е много положителна новина. Ще видим как се чувства. Той е много важен футболист за нас. Постепенно ще се опитаме да го вкараме във форма. Ще се опитаме да му направим мини подготовка“, добави треньорът на Барселона.

„Ще направим всичко, което е по силите ни, за да спечелим Купата на Краля. Имаме един много добър състав и може да се борим на всички фронтове. Натоварената програма през януари не трябва да ни притеснява“, продължи наставникът на каталунците.

„Умтити е страхотен футболист и се надявам да остане в Барселона още много години. Възможно е Масчерано и Луис Суарес да останат на резервната скамейка в първия мач срещу Селта. Още не сме взели решение. При всички положения няма да поемаме излишни рискове, ако някой футболист не се чувства на 100% готов. Няма да рискуваме някой играч да се контузи“, каза още Ернесто Валверде.