Усман Дембеле знае отлично причината, поради която не попадна в групата на Барселона за домакинството срещу Реал Бетис от 12-ия кръг на Ла Лига, на „Камп Ноу“. От треньорския екип на каталунците са осведомили французинът, че е изваден от състава като наказание заради инцидента, в който той се замеси в четвъртък.

21-годишният футболист не се появи на тренировката в четвъртък и не извести предварително за отсъствието си.

От клуба му звънели неуспешно и чак час и половина по-късно Дембеле информирал треньорския екип, че го боли корема и не е на разположение. От “Камп Ноу” заявиха официално, че футболистът не тренира заради гастроентерит.

Попитан защо не е информирал навреме своите треньори, Дембеле се извини, че батериата на мобилния му телефон е била паднала.

Лекар на Барселона посети Дембеле в четвъртък вечерта в дома му, за да провери състоянието на футболиста. Той откри, че французинът е напълно възстановен от предполагаемия гастроентерит, който го възпрепятства да участва в тренировката на тима.

На следващия ден Валверде прецени, че Дембеле няма да тренира на наравно с основната група, а французинът бе пратен да се подготвя индивидуално във фитнес залата.

Наказанието за Дембеле бе оформено в събота, когато нападателят не попадна в групата за домакинството срещу Бетис, въпреки че тренираше на пълни обороти с останалите си съотборници.

Валверде изпрати ясно послание относно не добрата дисциплина на футболиста.

„Вие сте извън състава заради вашето отношение, трябва да мислите за бъдещето“, е посланието, което треньорите изпратиха към Дембеле.

Ясно е, че Дембеле е млад и има време пред себе си, но в клуба се притесняват, че поведението му може да се превърне в проблем в средносрочен план.

Единствено от Усман Дембеле зависи да промени тази ситуация.