Реал Мадрид трябва да намери решение на един проблем свързан с трансферите на футболисти през следващото лято. Сделката с Порто за бразилския защитник Милитао задължава испанския клуб да се отърве от някои от играчите си, които нямат европейски паспорт или да им изкара такъв.

Първият трансфер на Реал Мадрид за следващия сезон задължава клубът да предприеме съответните мерки в тази насока.

Освен това в допълнение към Милитао, Реал Мадрид планира да включи и нападателя Родриго Гоеш, който играе като преотстъпен в Сантос през настоящия сезон. И двамата ще бъдат приспаднати към играчите, които нямат европейски паспорт, а заедно с Винисиус Жуниор и Феде Валверде стават общо четирима в състава на Зинедин Зидан.

По този начин френският треньор на Реал Мадрид ще трябва да реши на кои трима играчи ще разчита, за да останат на „Сантиаго Бернабеу“. В този смисъл той трябва да се раздели с един от тях. Феде Валверде към този момент има най-малки шансове да остане при „кралете“. Клубът вече е започнал процедура, за да може уругвайския футболист да придобие двойно гражданство, но това не се очаква да се случи навреме за следващия сезон, така че в Реал Мадрид трябва да търсят решение на възникналия проблем, докато бюрокрацията върши работата си.