Крилото на Атлетико Мадрид - Желсон Мартинш, може да напусне тима в следващите дни. Според информация от клуба португалецът не е тренирал в последните дни поради мускулна контузия. Според медиите в Испания обаче той е близо до преминаване в Монако.

От началото на сезона играчът има едва 12 мача и 1 гол за тима на Диего Симеоне. Играта му никак не успя да убеди, което накара мнозина да го обявят за трансферен провал на клуба.

В следващите дни се очаква Атлетико да привлече нападателя на Челси Алваро Мората, което ще увеличи с още конкуренцията в предни позиции на "Уанда Метрополитано". В момента като нападатели за тима играят Мартинш, Гризман, Калинич и Коста.

Самият Желсон дойде по доста скандален начин при "дюшекчиите" през миналото лято. Той напусна на своя глава предишния си отбор Спортинг Лисабон. Това завихри сериозен юридически казус по оста Мадрид - Лисабон.

Причината бе, че след нахлуване на феновете на "лъвовете" на тренировка на отбора, някои от играчите - сред които и Мартинш, са разтрогнали договора си с клуба. След отиването на играча на "Уанда", от Спортинг обаче пожелаха да получат трансферна сума в размер на 100 млн. евро.