Ерата след Лионел Меси вече започна. Тимът изигра три двубоя след напускането на аржентинеца в посока Пари Сен Жермен, в които няма загуба.

Много от феновете на „каталунците“ обаче се чудиха кой ще наследи легендарния „№10“, който беше носен именно от Лео. Имаше информации, че той ще бъде поверен на Филипе Коутиньо, но това изглеждаше много малко вероятно.

Късно снощи Барселона привлече нападателят на Севиля Люк де Йонг и повечето привърженици очакваха именно той да вземе „десетката“.

Днес обаче от „Камп Ноу“ официално обявиха, че новият притежател на №10 ще бъде младата звезда на тима Ансу Фати. Това ще е доста голяма отговорност за 18-годишния младок, който обаче вече показва своя потенциал.

Той получи тежка контузия в коляното в мача срещу Бетис през миналия ноември. Талантът претърпя общо четири хирургически интервенции, които вече са зад гърба му и съвсем скоро ще се завърне в игра.

През миналата кампания Фати изигра седем мача в Ла Лига, в които отбеляза четири гола.

Очаква се Фати да присъства в групата на Барселона след паузата за националните отбори. Първият мач на „каталунците“ след паузата е срещу Севиля.