От Тотнъм са готови да проведат първоначални разговори с Луис Енрике още през тази седмица, след като испанецът вече имаше подобна среща с ръководството на Челси, но в крайна сметка на „Стамфорд Бридж“ взеха решение да назначат временно на поста клубната легенда Франк Лампард, което оставя шансове и на други клубове да се опитат да вземат бившия селекционер на Испания.

The Telegraph твърди, че Луис Енрике и Юлиан Нагелсман са двамата основни фаворити в списъка за нов мениджър както на Тотнъм, така и на Челси. Арне Слот, Венсан Компани и Маурисио Почетично също са сред потенциалните кандидати за „шпорите“, но не са на първите места.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Въпреки че Даниел Леви има конкретен план да разговаря с Енрике още тази седмица, това не означава, че той ще предложи на испанеца да заеме поста веднага. Преди няколко дни в Испания се появи информация, че Ернике е поискал от Челси да поеме работата още сега, но собственикът на „сините“ не е бил съгласен.

Ситуацията в Тотнъм е подобна и там планират да завършат сезона с Кристиан Стелини и след това да назначат нов постоянен мениджър. В клуба обаче искат да са се договори с бъдещия нов наставник възможно най-рано.

The Telegrap пише още, че Тотнъм умува сериозно и върху кандидатурата на Нагелсман, който наскоро беше интервюиран лично от съвместните спортни директори на Челси - Пол Уинстанли и Лорънс Стюарт, миналата седмица.