Футболистът на Реал Мадрид Тони Кроос е на мнение, че Ел Класико изправя един срещу друг двата най-добри отбора в света.

„Атмосферата в тези мачове винаги е специална, защото битката е голяма. Изправяме се срещу страхотен отбор, който прави тези мачове още по-специални“, коментира Кроос.

„Един срещу друг се изправят двата най-добри отбора в света. Мачът е уникален за всички футболисти, заради тяхната история. Между Реал и Барселона има много луди мачове и вълнението е по-голямо“, добави полузащитникът.

„Барселона е много силен отбор, който не се защитава, защото разполага с много качество във всички позиции. Истината е, че не мислим дали ще спечелим или загубим. Очакваме с нетърпение тези мачове, харесваме ги и лично аз се стремя да дам най-доброто от себе си. Тези дербита отговарят на моя характер и аз вярвам в качествата си“, продължи германецът.

„Играта в средата на терена е жизненоважна за развитието на всяко едно Ел Класико. Ние трябва да се опитаме да контролираме повече мача и в крайна сметка да го спечелим. Всички играчи определят мача с индивидуалните си качества.“

„Стъпка по стъпка се подобряваме. Началото беше трудно, защото през последните сезони постигнахме много успехи. Това, което се случи с Лопетеги беше лошо. Той свърши добра работа, но нямаше късмет.“

„През последните седмици сме на прав път. Ние не спечелихме срещу Жирона, въпреки че бяхме близо. Програмата ни е натоварена, а ние трябва да продължим да си вършим работата и да печелим мачовете си“, каза още Тони Кроос.