Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа изрази съмнения относно това дали Барселона спазва правилата за финансов феърплей на УЕФА.

Белгийският вратар акцентира на направените разходи от страна на каталунския клуб след продажбата на Неймар за сумата от 222 милиона евро.

„Кой знае кои отбори ще имат проблеми с финансовия феърплей? Виждате, че Барселона продаде Неймар за 222 милиона евро и след това направи разходи повече от два пъти над тази сума до този момент за привличането на нови попълнения. Те могат да бъдат принудени през следващотолято да продават своите играчи в такава ситуация“, сподели Куртоа в интервю за белгийското издание „Nieuws Blad“.

„Не съм срещал негативна реакция на улиците на Мадрид след трансфера ми в Реал. Само един фен на Атлетико ме поздрави само със „Само Атлети“, докато зареждаше колата ми на бензиностанцията. В социалните мрежи хората лесно могат да останат анонимни и да плюят, но не ми пука, ако това ги прави щастливи. Ако искат, да хвърлят неща по мен в мача в края на седмицата. Това няма да ме засегна, а само допълнително ще ме мотивира“, добави Куртоа.