Марк Андре Тер Стеген заяви, че е нямало да бъде част от отбора на Барселона, ако не е знаел как да играе с крака. Той е категоричен, че бързата му адаптация към стила на игра на Барселона е била изключително важна за неговото оставане на „Камп Ноу“ и за титулярното място в отбора.

„Нямаше да бъда тук, ако не знаех как да играя с краката си. Това е изключително важно за този клуб“, призна германският вратар в интервю за списание „Panenka“.

Тер Стеген признава, че това, което прави съвременния вратар „изглежда модерно“. Той каза, че винаги е много внимателен за случващото се в дефанзивен план, защото в случай, че топката мине зад защитата, той трябва да предвиди ситуацията.

„Не съм като Валдес и не искам да бъда. Стилът му е различен и от този на Оливер Кан. Аз обаче имам много да уча от манталитета, който той показваше в мачовете си.“

„Има вратари, които се вписват перфектно във всеки един стил на игра, като Едерсон или Клаудио Браво, които са в Манчестър Сити. Има други вратари като Буфон, които са емблема за своя отбор – Ювентус. Ако се направи промяна и аз отида да играя в Ювентус, няма да бъда този, който съм сега“, добави германският страж.

„Ернесто Валверде е страхотен треньор. Той се стреми да бъде в постоянен контакт с всеки един от играчите в отбора“, продължи вратарят.

„Барселона може да има само една цел през следващия сезон – да спечели всички отличия. Много важно е отново да станем шампиони в Ла Лига, но също така е от особено значение да триумфираме в Шампионска лига“, каза още Марк-Андре тер Стеген.