Марк-Андре тер Стеген се превърна в първия футболист на Барселона, който отпада от Световното първенство в Русия. Той не записа нито една минута участие на Мондиал 2018, а селекционерът на Бундестима Йоаким Льов бе остро критикуван за това свое решение.

Вратарят на Барселона вече официално е във ваканция и остава отворена вратата за неговото евентуално включване в групата на отбора за турнето в САЩ.

По принцип Тер Стеген има ваканция от един месец, за да може да се присъедини към отбора след неговото турнер в САЩ. Германският вратар има възможност да започне подготовка с тима в началото на август. Каталунците обаче очакват Тер Стеген да се присъедини към отбора за турнето в САЩ, където Барселона ще играе контроли срещу Милан, Рома и Тотнъм.

За Тер Стеген е нещо нормално да съкращава своите ваканции. Той стори така в годината, в която премина в Барселона, а също и след Европейското първенство през 2016 година, както и през миналото лято.

Барселона се подготвя за турнето в САЩ с отбор от футболисти, които не са взели участие на Световното първенство в Русия.