Президентът на испанската Ла Лига, Хавиер Тебас, разказа подробности за настоящата ситуация в първенството. Въпреки че шампионатът бе прекратен заради заради пандемията от коронавируса, Тебас изрази увереността си, че сезонът ще бъде завършен, дори това да наложи промяна в официалния календар. 

Във вторник ще се проведе историческа среща между ръководителите на футболните асоциации в УЕФА, на която ще бъде решено бъдещето на Евро 2020. Тебас вярва, че испанското първенство ще бъде завършено, особено предвид финансовите загуби, които биха последвали, ако това не се случи. 

"Виждате какво причинява вирусът по света", заяви той за испанско радио. 

"Предстои ни много важна седмица. Имаме 100 различни задължения към 100 различни ТВ оператори по света и ако няма излъчване, няма и печалба. Работим по въпроса, проверяваме дали можем да променим нещата, така че да смекчим икономическия удар, който ще настъпи", призна Тебас.

"Ако първенствата бъдат спрени, всичко ще се ревизира и ще имаме много по-ниски печалби. Бюджетите на клуба ще бъдат съставени, ако се наложи Ла Лига да бъде спряна, но съм убеден, че това няма да се случи", завърши босът на испанския футбол.