Капитанът на испанския национален отбор Серхио Рамос е на крачка от фундаментален рекорд. Ако довечера той вземе участие в приятелската среща с Нидерландия, бранителят на Реал Мадрид ще изравни постижението на Джанлуиджи Буфон от 176 мача за представителния отбор на родината си.

Никой друг играч от Стария континент не е участвал в толкова много международни двубои с националния екип освен легендата на Италия и Ювентус. Това обаче може да се промени, ако в Амстердам железният защитник запише минути срещу „лалетата“.

Още тази седмица рекордът може да бъде счупен, тъй като световните шампиони от 2010 година ще срещнат Швейцария в събота от турнира Лигата на нациите.

В световен мащаб, ако юношата на Севиля удари кота 177 в събота или следващата седмица срещу Германия, той ще изравни мексиканеца Клаудио Суарес.

На първо място е египтянинът Ахмед Хасан със 184, следван от оманеца Ахмед Мубарак със 179. Третото място със 178 си делят Мохамед Ал-Деайи от Саудитска Арабия и Бадер Ал-Мутауа от Кувейт.