Много се изговори преди шампионския за Реал Мадрид двубой срещу Малага дали отборът на домакините ще играе феърплей спрямо преследвача Барселона. „Белия балет” спечели гостуването си на „Ла Росаледа” с 2:0 и приключи окончателно без друго изтънилата се интрига. До началото на срещата централната тема обаче си останаха тънките нюанси като премии, финансови облаги и вражди.

Естествено целият шум гарантира, че всяка игрова ситуация ще се следи под лупа. Точно както в протичащия паралелно двубой на Барса с Ейбар, спорни положения не липсваха. И докато на „Камп Ноу” съдията се хвана на брутално грозната симулация на Жорди Алба, то един епизод от Малага-Реал накара мнозина да се усъмнят в усърдията, които домакините хвърляха в отбрана.

Обиди към Пике, подигравки към Атлетико при дефилето на Реал

Във „Фейсбук” се разпространиха кадри от ситуация при 1:0 в полза на Реал, когато защитниците на Малага действат по доста любопитен начин. Във въпросния случай Бензема пробива отляво и пробва ниско центриране между петима съперници. Точно пред вратарското поле Иско се разминава с подаването, което се насочва към Микел Алварес. Топката по никакъв начин няма да затрудни венецуелеца, който с ясното съзнание, че няма друг съотборник зад гърба си решава… да я прескочи. Тя попада в дебнещия Роналдо, който като по чудо не успява да вкара гол.

Това, че първият гол за Реал падна след по-малко от 2 минути игра след друга скандална грешка в защита, също даде повод за размисли. Отделно анализаторите в Испания отбелязаха пасивната игра на домакините и посредством статистиката. За целия мач играчите на Малага извършиха едва 6 нарушения при средна норма от 14 по същия показател.

Интригата около този мач се завъртя още в края на април, когато босът на Малага Абдул Ал-Тани се нахвърли с обидни квалификации срещу Барселона. Тогава президентът нарече каталунците „боклуци” и се закани, че те никога няма да помиришат титлата заради лъжите им по адрес треньора на тима Мичел. Напрежението възникна, след като последният изяви желание да направи шампионски шпалир на Реал.

Нови сметки: Малага губи 1 милион, но печели 1,74 милиона при победа

Преди седмици на преден план излезе и темата за клаузата в договора на Иско, по силата на която Малага ще получи 1 милион евро, ако бившият им играч стане шампион с Реал. Впоследствие испанските медии преизчислиха, че всъщност Малага ще има по-голяма печалба, ако победи Реал.