Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде не бе категоричен дали Лионел Меси ще бъде в състояние да вземе участие в мача срещу Севиля на „Рамон Санчес Писхуан“ от 30-я кръг на Ла Лига.

„Трябва да изчакаме. Истината е, че той продължава да изпитва проблеми и те не са решени. Има малко разтежение, но имаме притеснения, че може да се стигне до разкъсване, което ще бъде много тежка контузия и изключително неприятно“, коментира Валверде.

„Иска ми се Меси да нямаше подобни проблеми, но той изигра твърде много мачове през този сезон и това изглежда в рамките на нормалното“, добави наставникът на каталунците.

„Двубоят срещу Севиля е изолиран от този с Рома, но ние имаме средносрочен план след седмица или две. Двубоят със Севиля е важен, но ни предстоят още много двубои до края на сезона и трябва да бъдем предпазливи. Не трябва да предприемаме излишни рискове“, продължи той.

„Очаквам Серхио Бускетс да бъде готов за мача срещу Рома. Все още не е готов да тренира наравно с основната група. Ще видим дали ще бъде в състояние да се включи на пълни обороти в предстоящите тренировки след мача срещу Севиля. Имам своите резерви“, каза още Ернесто Валверде.

Меси тренира нормално

Допинг ченгета изненадаха Барселона