Съдът в Загреб свали обвиненията за лъжесвидетелстване срещу капитана на националния отбор на Хърватия Лука Модрич, съобщи говорител на съда. ,,Няма достатъчно доказателства, че Модрич е лъжесвидетелствал“, каза Кресимир Девчич за AFP.

През март хърватски прокурори повдигнаха обвинение за лъжесвидетелстване срещу полузащитника на Реал Мадрид, който според тях е дал погрешни показания в делото за корупция срещу бившия президент на Динамо Загреб Здравко Мамич.

33-годишният хърватин отиде в съда за показания през юни относно детайли по трансфера си от Динамо Загреб в Тотнъм през 2008 година. След това той се присъедини към Реал Мадрид през 2012. Мамич, заедно с още трима заподозрени, бяха признати за виновни в корупция, която е коствала на настоящия шампион на Хърватия Динамо Загреб повече от 15 млн. евро и държавата 1.5 млн. евро. Бившият собственик на клуба в момента се укрива в Босна и Херцеговина, бе осъден на шест години и половина затвор през юни.

Модрич, от своя страна, се надява да спечели Златната топка на Франс Футбол. Капитанът изведе хърватите до финала на Световното първенство в Русия, където ,,шахматистите“ бяха победени от Франция с 4:2. Модрич вече триумфира с наградите за ,,най-добър футболист“ на УЕФА и ФИФА. Церемонията по връчване на най-престижното индивидуално отличие ще се проведе в Париж тази вечер./БГНЕС