Краят на казуса около трансфера на бразилската звезда Неймар в Барселона по всичко изглежда, че е съвсем близо. Испанската прокуратура е поставила присъда от 3.4 милиона евро за измама и корупция, съобщава Marca.

Босът на Барса се изправя пред съда заради Неймар

Сумата ще трябва да бъде платена съвместно от футболиста, родителите му, настоящият президент на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, предишният собственик на Барселона Сандро Росей, каталунският клуб и бившият тим на Неймар - Сантош. От съда обаче все още не са обявили какъв е крайният срок за изпълнение на присъдата.

Преди няколко седмици прокуратурата отхвърли доводите на защитата на Бартомеу, че той не е имал участие в сделката, като прие, че като вицепрезидент на каталунците в този период той е участвал напълно съзнателно във всички спортно-технически дела заедно с Росей.

Меси отказва да свидетелства пред ФИФА

Обвинението бе подадено от бразилската инвестиционна компания DIS. От компанията твърдят, че са притежавали 40% от правата на играча, но при финализирането на сделката са липсвали 40 милиона евро.

Припомняме, че Неймар се присъедини към каталунския гранд през 2013 година за сумата от 86,2 милиона евро. Бразилецът е ключова фигура в състава, като през настоящия сезон се е разписвал 15 пъти в 41 мача с фланелката на “блаугранас”.