Бразилският защитник Дани Алвеш ще бъде съден по обвинения в сексуално посегателство в Испания, съобщи върховният съд на Каталуния, предаде АФП. Бившата звезда на Барселона и Пари Сен Жермен беше задържан през януари, след като беше обвинен, че е изнасилил млада жена в банята на нощен клуб в края на декември. Съдът съобщи, че датата на съдебния процес все още не е определена.

40-годишният бразилец е задържан под стража без право на освобождаване под гаранция, защото разследващият съд е преценил, че има опасност той да се опита да избяга. Когато историята се разчу за първи път - и преди да бъде арестуван - Алвеш в телевизионно интервю първоначално отрече да познава жената.

Но когато следователите го разпитаха след ареста му, той промени версията си и настоя, че двамата са имали отношения по взаимно съгласие. Алвеш, който може да бъде осъден на до 12 години затвор, ако бъде признат за виновен, защити невинността си в интервю, публикувано през юни, като заяви, че има "чиста съвест".

"Имам наистина чиста съвест по отношение на това, което се е случило онази нощ в банята на ВИП зоната на нощен клуб "Сътън", каза той пред вестник La Vanguardia в първото си интервю след ареста.

В статията от юни той казва пред La Vanguardia, че в началото е излъгал, защото се е страхувал, че жена му ще го напусне, ако признае, че е бил с друга жена. По време на инцидента Алвеш е бил на почивка в Барселона, след като е играл за Бразилия на Световното първенство по футбол в Катар. След ареста си Алвеш, който е задържан в затворническия комплекс "Брианс" край Барселона, беше уволнен от мексиканския си клуб "Пумас УНАМ".

В изключително успешната си кариера Алвеш печели 42 футболни титли, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия.