Футболният свят отново ще е вперил очи само в една точка на картата. И по-точно към "Камп Ноу", където е време за поредния епизод на един от най-очакваните сблъсъци: Барселона - Реал Мадрид. 

Макар в испанския шампионат всичко вече да е решено, този мач няма как да мине без обичайния си заряд и зрелището отново е гарантирано. Барселона е шампион, Реал вероятно ще е трети, но залогът продължава да е огромен. 

Каталунците са се устремили към това, да завършат сезона без загуба. Това ще е историческо постижение, а най-голямото препятствие по пътя им към обезсмъртяването на този сезон е именно Ел Класико. 

Мадридчани пък вече мислят изцяло и само за финала на Шампионската лига на 26 май, където ще срещнат Ливърпул. Те изковаха класирането си в Киев през седмицата в епичен мач с Байерн и със сигурност са физически и психически изцедени. Но няма как да се пестят в такъв мач, особено когато могат да развалят празненствата на големия съперник. 

Голямата драма в навечерието на двубоя беше дали Реал ще направи шампионски шпалир на Барса. Каталунците вече го сториха преди десет години и почетоха опонента си, но сега няма да получат такава чест. "Белите" категорично отказаха подобно нещо. 

Кадровите проблеми преди мача са повече за тима на Зинедин Зидан. Той ще е без Дани Карвахал, Иско и Рафаел Варан, като последните двама все пак може и да се появят на терена, докато в Барса единственият с леки проблеми е Андрес Иниеста. Тъкмо за магичния халф този мач ще е малко по-специален. 

34-годишният полузащитник ще играе в последното си Ел Класико, ако е здрав. След края на сезона той напуска родния си клуб и поема към Китай. Затова на "Камп Ноу" ще има и мъничко тъга, но всички в червено-синьо ще са решени да бият съперника заради големия си капитан. 

Битката започва от 21:45 часа българско време, а шоуто е гарантирано.