Пет кръга преди края на сезона в Испания, първенството, което до преди няколко седмици се смяташе за решено, се оказа най-интересното в света.

Всички погледи са насочени към тройния възел за титлата между Барселона, все още лидер, Атлетико Мадрид, с равни точки, и преследвача Реал Мадрид.

Барселона и Атлетико имат по 76 точки в актива си, а Реал е със 75.

Трите тима не оставиха съмнения в това, че Примера дивисион е най-доминантна в Европа, като освен всичко друго, в тройния възел е вече детронираният европейски клубен шампион от миналия сезон, два от полуфиналистите в Шампионската лига през настоящия сезон, и двата финалиста от 2014-та.

Само преди 18 дни всичко изглеждаше в категорична полза на Барселона, но тогава се случи Ел Класико. Дори още преди него, Барса леко се подхлъзна, и не успя да победи Виляреал, загуби точки, а след това загуби цели три мача поред.

В същия този период, докато Барселона загуби три от три, Атлетико и Реал спечелиха три от три. И двата мадридски гранда излязоха от тези три срещи с голова разлика от 11-2, докато "каталунците" вкараха само две попадения!

В 34-я кръг на Примера може да има нов лидер, а може и Барселона да се върне към победите си. Едно е сигурно, всички погледи ще са вперени към Испания за разплитането на възела.

В 21.00 е Депортиво-Барса, в 21.45 - Атлетик Билбао-Атлетико Мадрид, а в 23.00 - Реал-Виляреал.