Луис Суарес напуска Атлетико Мадрид и става свободен агент, но още не е ясно къде ще продължи кариерата си. Уругвайският нападател беше специален гост в предаването El Larguero по Cadena SER и призна, че е получил доста оферти, но на този етап не се е спрял на нито една от тях. 

“Повярвайте ми, още не съм решил къде ще бъда през следващия сезон. Имам много предложения. Потърсиха ме клубове от Аржентина, Бразилия и Мексико, но искам да продължа да се състезавам на най-високо ниво. За мен приоритет е да продължа да играя в Европа”, заяви Суарес. 

“Искаше ми се да остана в Атлетико още една година. Знам какви са натоварванията, но мисля, че щях да се справя. Разбрах, че клубът няма да ме задържи от шефа на медийния отдел един ден преди сбогуването ми. Не говорих нито с Диего Симеоне, нито с Андреа Берта. Благодарен съм на феновете за начина, по който ме изпратиха. Те оценяват какво направих през тези две години”, откровен бе уругваецът. 

“В Барселона бях свикнал да се смея по време на тренировките. В Атлетико няма смях, трябва постоянно да се доказваш. Избрах този отбор, защото ме накараха да се почувствам специален. Видях колко отчаяно искат да печелят и знаех, че мога да помогна с головете си”, обясни Суарес. 

“По-голямата ми дъщеря подкрепя Барса, но двете малки деца убиват за Атлетико. Дали ще сложат плоча с моето име пред “Уанда Метрополитано”? Казаха ми, че трябва да се проучи въпросът и аз помолих да го направят”, заяви 35-годишният нападател. 

На въпрос дали Карим Бензема най-много заслужава да спечели “Златната топка”, той отговори: “Като представяне през сезона - да. Когато Карим вкара първия гол на Челси, станах от масата, за да го аплодирам. Аз обичам футбола. Левандовски и Салах също правят силна година, но за мен Меси винаги ще е най-добрият в света”. 

“Страдах много, когато Меси си тръгна от Барселона. Не го очаквах. И той беше изненадан, че клубът не може да поднови договора му. Преди това ми беше казал, че до няколко дни ще преподпише. Дали може да заиграем заедно в Маями? Надявам се. Двамата се разбираме чудесно и на терена, и извън него”, призна Суарес. 

“Вче съм оставил неприятните спомени от раздялата с Барса в миналото. Те твърдяха, че вече не съм на необходимото ниво. Бях разочарован, но реших, че трябва да докажа колко струвам. Много щях да се радвам да спечеля Шампионската лига с Атлетико”, каза уругваецът. 

“Кой отбор ще подкрепя на финала в Шампионската лига? Винаги съм за бившите си клубове”, изтъкна нападателят, а на въпрос дали офанзивното трио Меси - Суарес - Неймар е най-доброто в историята отвърна: Цифрите говорят сами…”