Луис Суарес призна, че е плакал, когато от Барселона са му казали, че го искат, въпреки че ухапа Джорджо Киелини по време на мача от груповата фаза на Световното първенство между Уругвай и Италия. След това ФИФА наложи сурово наказание на нападателя. Той бе санкциониран за 9 мача с националния отбор на Уругвай и 4 месеца с клубния му отбор, като му бе забранено не само да играе, но и да тренира със съотборниците си.

„След случилото се с Киелини ми мина през ума, че всичко, което се случи може да ми се отрази и да ми попречи на моя трансфер в Барселона. Мечтата ми бе да дойда в Барселона“, сподели Суарес в интервю за Жерар Пике.

„Мислех, че всичко е приключило, когато ми се обади Субисарета. Той ме информира, че трябва да бъда спокоен, защото Барселона все още ме иска и за мен няма никакъв проблем. След като приключих разговора си с него, извиках от радост и се разплаках“, добави защитникът.

„От Барселона винаги са се държали невероятно с мен“, продължи уругваецът.

„Неймар и Меси бяха в много добри отношения, както на терена, така и извън него. Те винаги се стремяха да играят на много високо ниво, а по този начин караха всички в отбора да се раздават на 100%.“

„Според мен фаворитите на Мондиал 2018 са Уругвай, Германия, Испания, Франция, Аржентина и Бразилия“, каза още Луис Суарес.