Уругвайският нападател на Барселона Луис Суарес бе главният герой по време на последното "Ел Класико" срещу Реал Мадрид, спечелено от каталунците с 5:1 на "Камп Ноу".
 
Суарес реализира хеттрик, което оформи сметката му на 9 гола в 9 мача срещу "Белия балет".

Въпреки константната форма на играча в последните години, съобщенията в каталунските медии непрекъснато гласят, че Барселона търси нов централен нападател, с което да увеличи конкуренцията на този пост.

Пред уругвайското радио "Sport 890" Суарес коментира именно тази тема, споделяйки, че е нормално клубът да търси нова "деветка" с оглед на неговите 31 години. 

"Нормално е Барса да търси нов нападател. Аз вече съм на 31 години. Понякога получавам критики, но съм свикнал. Аз съм също човек, който обича автокритиката, когато нещата не са добре", каза Суарес.

"Когато в началото на сезона, преди мача за Суперкупата на Испания срещу Севиля (б.р. - 2:1), ми казаха, че съм дебел и натежал, започнах все по-усилено да се готвя и да тренирам. Така станах по-лек и бърз. След това придобих ритъм", добави още той.

"Радвам се, че успях да помогна на Барса да стигне до успеха срещу Реал. Вкарах хеттрик, което ме накара да се почувствам много доволен. Такива моменти те карат да се чувстваш спокоен. Не трябва да мисля, че съм най-добрият в света, а да работя и да подобрявам слабостите си", заключи латиноамериканецът.

Луис Суарес пристигна в Барселона след тарнсфер от Ливърпул през лятото на 2014 г. В 140 мача той има 117 гола за "блаугранас".