Стратегията на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес се е объркала, твърди радио „Cadena SER“ в анализ на случващото се в клуба.

Перес е спестил близо 30 милиона евро с назначението на Сантиаго Солари за заместник на Жулен Лопетеги на треньорския пост, но отборът се намира в процес на свободно падане.

Числата за Реал Мадрид не заблуждават и в този случай. Те са красноревичи, когато става въпрос за измерване. След равенството 2:2 срещу Виляреал на „Ла Серамика“ са все по-големи въпросителните относно треньорския пост в Реал Мадрид и бъдещето на Сантиаго Солари, въпреки че аржентинският специалист подписа договор с „кралете“ за две години и половина.

Солари излиза много по-евтино на Перес – само двама милиона евро на година, но резултатите, които отборът постига при него не се различават от тези на Лопетеги.

Президентът на Реал Мадрид трябваше да отдели много по-сериозни финансови средства, ако се бе стигнало до назначението на някои от по-опитните специалисти като Жозе Моуриньо или Маурисио Почетино. „Кралете“ освен това трябваше да платят и допълнителна компенсация, за да си осигурят услугите на Почетино.

В крайна сметка Перес се спря на евтиния вариант със Солари, но стратегията на президента на Реал Мадрид се обърка, а отборът продължава да се намира в процес на свободно падане, което аржентинецът може би забави, но така и не успя да спре.