Носителят на Златната топка за 1994 година и бивш играч на Барселона Христо Стоичков критикува изключително остро ръководството на каталунците заради решението да оставят Кике Сетиен начело на отбора. Той изказва възнущението си, че предишният наставник Ернесто Валверде е бил освободен, въпреки че е станал шампион на Испания и на негово място е дошъл посредствен треньор в лицето на Кике Сетиен.

„Уволнявате Валверде, когато той стана шампион на Испания, но не го уволнявате, когато той губи от Рома с 0:3 или от Ливърпул с 0:4 - или срещу Валенсия за Купата. Знаете ли кое е още по-притеснително Бартомеу. (б. ред. президентът на клуба)? Харчеи 1 милиард евро и не печели нищо. Вижте, това е милиард...не са два цента. Изгонихте Валверде, за да вземете посредствен треньор, какъвто е и неговият асистент", заяви Камата в телевизионно студио.

Президентът на Барса Джосеп Мария Бартомеу вече разкри, че няма намерение да се разделя със Сетиен, който наскоро призна за разногласия със звездата на каталунците Лионел Меси.