Вратарят Кепа Арисабалага, който пропусна победата над Брага с 3:0 като домакин в среща от груповата фаза на Шампионската лига заради контузия, получена на загрявката, ще отсъства от игра две или три седмици, съобщава испанският вестник "Марка".

Днешните медицински прегледи на футболиста са показали, че той има разтежение на бедрото. Предвид предстоящата пауза за националните отбори, Кепа Арисабалага вероятно ще пропусне мачовете на Испания.

Украинецът Андрий Лунин, който замени испанския си колега в състава за двубоя с Брага, изглежда ще бъде на вратата на Реал Мадрид и за домакинството срещу Валенсия в мач от Ла Лига на 11 ноември. До следващата среща на Реал от първенството на Испания има две седмици, тъй като гостуването на Кадис е насрочено за 26 ноември и се очаква Кепа Арисабалага да е възстановен до тогава.

За испанския представителен тим по футбол пък предстоят гостуване на Кипър на 16 ноември от квалификациите за Европейското първенство, както и домакинство на Грузия три дни по-късно.