Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри колко трудно му е било да вземе решенията за мястото на двама от ветераните в клуба Жерар Пике и Жорди Алба.

„Когато трябва да вземеш решения, противоречащи на желанието на даден играч, става трудно“, заяви Шави пред телевизия Esport3.

„Трябваше да кажа на Пике да отстъпи назад и че ще играе по-малко. Беше ми трудно да спя вечер, защото с него преживяхме забавни моменти“, добави специалистът за времето, когато бе съотборник с Пике.

Относно Жорди Алба, Шави Ернандес заяви, че след първоначалното раздразнение, футболистът е реагирал позитивно на новата си роля в състава.

„С Жорди имах чувството, че все едно се провалям като приятел, но трябваше да поставя отбора като приоритет. Това се случи и с мен и Луис Енрике. В началото не разбираш и имаш чувството, че трябва да играеш повече след толкова години като титуляр. Жорди се ядоса и аз го разбирам. Но по-късно имахме групов разговор и той потвърди, че е отдаден на 100 процента на отбора. Така беше, а също и с Пике. Те знаеха кога е правилното време да си тръгнат“, коментира старши треньорът на Барселона.

С Барселона се разделя и друг от ветераните Серхио Бускетс, въпреки желанието на Шави той да остане в състава./БТА